Beringse voorzitter Agentschap Inburgering stapt op

Meral Özcan (Open Vld) neemt ontslag als voorzitter van het Vlaams Agentschap Inburgering en Integratie. Dat schrijft De Morgen. Ellen Coopman, woordvoerster van het agentschap, bevestigt het ontslag. De raad van bestuur van het agentschap zou op korte termijn samenkomen om te bekijken hoe het verder moet. “Bedoeling is alvast om het ontslag zo weinig mogelijk impact te laten hebben op de werking van het agentschap”, aldus Coopman.

Volgens De Morgen neemt Özcan er geen genoegen mee dat de raad van bestuur niet op de hoogte is van bepaalde feiten die verband houden met de aangekondigde ontslagronde. “Ik ben niet akkoord over de koers die men vaart”, vertelt de Beringse.

Door de verlaagde instroom van asielzoekers moet het agentschap mensen laten afvloeien. Het gaat om acht mensen op een totaal van 123 personeelsleden. Het is ook niet helemaal uitgesloten dat er nog ontslagen zullen volgen.

Volgens woordvoerster Ellen Coopman wordt de evolutie nauwgezet opgevolgd en ook maand na maand gemonitord. Het personeel wordt daar volgens Coopman ook op een transparante manier van op de hoogte gehouden. “Maar het is geen gemakkelijke situatie voor het personeel”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer