Alweer een brandstichting in Oostende

In Oostende is dinsdagavond brand gesticht in de tuin van een woning. In de nacht van maandag op dinsdag kreeg Oostende ook al met vier brandstichtingen te maken.

Dinsdagochtend tussen 1 uur en 1.30 uur vatten in de Honoré Borgersstraat en op het Sint-Catharinaplein twee vuilnisbakken vuur. Ongeveer op hetzelfde tijdstip ontstond in de Oesterbankstraat een voertuigbrand. De schade aan de Audi viel mee, maar volgens de deskundige was het vuur zo goed als zeker aangestoken. Op dezelfde plaats brandde rond 4 uur wel een Golf helemaal uit.

Tijdens die laatste brand merkte de politie op dat een vrouw zich verdacht gedroeg. De 60-jarige Waalse woont bovendien in het appartementsgebouw in de Leopold III-laan waar vorige week al brand werd gesticht. In de fietsenstalling werden toen twee fietsen helemaal vernield. Karin V. werd dinsdag in de vooravond aangehouden door de onderzoeksrechter. Er wordt onderzocht of ze ook voor de vuilnisbakbranden in aanmerking komt.

Uitgerekend op dat moment ontstond brand in de tuin van een woning in de Verenigde Natieslaan. De brand aan het tuinmeubilair werd volgens het parket sowieso aangestoken. De politie voert een grondig onderzoek, maar er zijn nog geen verdachten opgepakt.

De afgelopen maanden regende het relatief kleine brandstichtingen in Oostende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen