Studierichting Wetenschappen populairst in secundair onderwijs

Wetenschappen zijn het populairst in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Dat blijkt uit de meeste recente cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) van het schooljaar 2016-2017.

Met 20.714 leerlingen voor het schooljaar 2016-2017 blijft Wetenschappen in de tweede graad het populairst. Dat geldt ook in de derde graad met 14.239 leerlingen voor de richting Wetenschappen-Wiskunde. Opvallend is dat de richtingen nog aan populariteit winnen, terwijl er op andere richtingen licht verval zit.

Wetenschappen in de tweede graad en Wetenschappen-Wiskunde in de derde graad kregen er in vijf jaar tijd bijna 2.000 extra leerlingen bij. De resulteert ook in een grotere doorstroming naar STEM-richtingen in het hoger onderwijs.

In de tweede graad staat Economie op positie twee met 16.199 leerlingen. Dat ligt volledig in lijn met de jaren ervoor. Latijn is nog altijd derde, maar op vijf jaar tijd is het aantal leerlingen gedaald met 1.731 leerlingen.

In de derde graad staat Economie-Moderne Talen op nummer twee met 9.740 leerlingen. Vijf jaar ervoor werd de kaap van de 10.000 nog gerond met 10.103 leerlingen. Sociale en Technische Wetenschappen, en Humane Wetenschappen bengelen in elkaars buurt met respectievelijk 9.491 en 9.319 leerlingen.

Sociale en Technische Wetenschappen wipten vorig jaar wel voor het eerst over Humane Wetenschappen. Richtingen als Handel, Kantoor en Latijn-Wiskunde bleven quasi gelijk. Lichamelijke opvoeding en Sport ronden de top tien met 2.860 leerlingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer