Verkeerschaos door werken en ongevallen

© Koen Van Waesberghe

Het verkeer in en rond Zelzate draaide gisternamiddag volledig in de soep. De lange files door de verschillende werken werden nog verergerd door enkele stevige ongevallen.

mco,kvw

De tweede fase van de werken aan de tunnel van Zelzate zijn een goeie week aan de gang en daarbovenop is Wegen en Verkeer bezig met de heraanleg van het wegdek van de E34 tussen Zelzate en Moerbeke. En dat hebben de automobilisten gisteren aan de lijve mogen ondervinden.

Een eerste ongeval gebeurde rond 15.15 uur in de file voor de asfalteringswerken in Wachtebeke richting Antwerpen. Een wagen werd er achteraan aangereden door een lichte vrachtwagen. Niemand raakte gewond, maar aangezien er maar één rijstrook vrij was door de werken ontstond er een kilometerslange file.

Maar ook in de file door de werken aan Zelzatetunnel gebeurde een ongeval. Omstreeks 16.45 werd de brandweer opgeroepen om een moeder en dochter te bevrijden op de R4 op de brug over de N49 richting de brug van Zelzate. Een bestelwagen reed er in op de Citroën Berlingo van de twee vrouwen. De brandweer haalde hen uit de wagen, maar ze raakten niet zwaargewond.

Ook door dat ongeval ontstond er nog een extra file richting Zelzate, dat ondertussen zo goed als vast zat in het centrum. Zeker omdat Zelzatebrug - een omleidingsweg voor de werken aan de tunnel - verschillende keren per dag open moet om het scheepvaartverkeer op het Kanaal Gent-Terneuzen door te laten. De hinder door de werken zal nog tot november aanhouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen