© Victoriano Moreno

Slim naar Antwerpen wil 5.000 lege containers van Ring houden met nieuwe app

De Antwerpse start-up Avantida en Slim naar Antwerpen starten met een app om het transport van lege zeecontainers te optimaliseren.

doro

Het jonge softwarebedrijf Avantida biedt met zijn applicaties oplossingen aan om onnodige kilometers en CO2-uitstoot te vermijden. Een daarvan, DepotX, helpt transporteurs ritten met lege zeecontainers te optimaliseren door alternatieve locaties te vragen om te leveren of op te pikken. Het resultaat is dat lege zeecontainers die niet noodzakelijk naar de haven moeten terugkeren zo weinig mogelijk aanwezig zijn op drukke wegen of tijdens filegevoelige tijdstippen in en rond Antwerpen. Bedrijven tekenen in via het online platform en betalen enkel voor een succesvolle transactie.

Cashbackformule

Ook Slim naar Antwerpen ziet het potentieel van DepotX in. De stad zorgde daarom voor een ondersteunende vergoeding van 50.000 euro, waarmee een cashbackactie gelanceerd wordt.

Met deze formule krijgen transporteurs een financieel zetje om gebruik te maken van de applicatie. Als ze een rit met lege zeecontainers naar de Antwerpse agglomeratie vermijden, wordt er een korting van 30 procent of maximaal 30 euro aangeboden. Wanneer een rit over de Antwerpse Ring wordt vermeden door middel van een wijziging tussen linker- en rechteroever, levert dat een korting van 15 procent of maximaal 15 euro op. Met deze financiële bonus hoopt Slim naar Antwerpen een duurzame gedragswijziging bij de transporteurs te stimuleren en zo meer dan 5.000 lege containers van de Antwerpse Ring te houden.

De DepotX-cashbackactie gaat eind augustus van start, en zal afhankelijk van het succes drie tot vier maanden blijven lopen. Daarna worden de resultaten geëvalueerd en eventuele verdere acties bepaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER