© Photo News

Ritzege in Vuelta is einde van lange en pijnlijke lijdensweg voor Miguel Angel lopez

Miguel Angel Lopez heeft zijn team Astana woensdag een tweede overwinning bezorgd in deze Vuelta, na de eerdere zege met Alexey Lutsenko. Voor Lopez, die de voorbije maanden lange tijd in de lappenmand lag, is het zijn derde overwinning van het seizoen, zijn eerste in een grote ronde.

Lopez zegeviert in Vuelta, Froome en Nibali doen uitstekende zaak na slagveld in klassement

De 23-jarige Lopez won de Ronde van de Toekomst in 2014 en vorig jaar al jaar de Ronde van Zwitserland. Daarna ging het een eerste keer fout met een zware valpartij in de Ronde van Spanje, waar hij in de zesde etappe heel wat schaafwonden, gebroken tanden en kneuzingen opliep en moest opgeven. Hij keerde nog terug in competitie dat seizoen, won Milaan-Turijn eind september, maar kende vervolgens opnieuw pech toen hij in november zijn scheenbeen brak en lange tijd aan de kant stond. Pas begin juni van dit jaar maakte hij zijn rentree, in de GP Kanton Aargau, om daarna verder koersritme op te doen in de Ronde van Zwitserland. Helaas voor de Colombiaan kwam hij daar opnieuw ten val in de vijfde etappe en brak hij zijn duim.

Nu lijkt hij helemaal terug: in de Ronde van Oostenrijk (2.1) en in de Ronde van Burgos (2.BC) won hij telkens een rit en in de Vuelta boekte hij nu zijn eerste zege in een grote ronde. “Hier ben ik heel blij mee”, aldus ‘Superman’ Lopez. “Het was een heel zware etappe, mede ook door de vele regenval waardoor je meer energie verbruikt. Vorig jaar moest ik uit de Vuelta stappen na een valpartij, nu heb ik een overwinning vast. Ik wil stap voor stap progressie maken en hoop op dit elan verder te gaan. Ik ben kalm, blijf rustig en wacht mijn kans af.”

Lopez zat in een groepje met Froome en co en dichtte zelf het gaatje op Nibali. Daarna trok hij in de aanval. “Ik kende de finale een beetje, dus ik hield het hoofd erbij en wachtte het goede moment af om aan te vallen, in de laatste steile kilometer. Dat draaide goed uit, ik had echt goede benen en ben er trots op dat ik die vandaag kon verzilveren.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer