Direct naar artikelinhoud

Goffin knokt zich voorbij nummer 100 en treft nu Darcis-killer

Goffin knokt zich voorbij nummer 100 en treft nu Darcis-killer
Beeld belga

David Goffin is er in geslaagd om zijn eersterondepartij tegen Julien Benneteau te winnen. Op de US Open klaarde de Luikenaar de klus in vier sets (6-4, 2-6, 6-4 en 6-2). In de tweede ronde staat de Argentijn Guido Pella te wachten. Die ontdeed zich in zijn eerste wedstrijd van Steve Darcis.

David Goffin is als een stoomtrein aan zijn US Open begonnen. De Luikenaar schoot als een komeet uit de startblokken en tenniste al meteen een 4-0-voorsprong bij elkaar. Zijn tegenstrever Benneteau wist niet waar hij het had en moest even bekomen voordat hij goed en wel in de wedstrijd zat. Plots rijgde Benneteau de volgende drie games aan zijn degen. Zo kon hij nog milderen tot 4-3 en zat de Fransman opnieuw in de eerste set. Het werd toch nog knokken voor Goffin, maar de setwinst kwam niet meer in gevaar: 6-4.

Goffin knokt zich voorbij nummer 100 en treft nu Darcis-killer
Beeld belga

In het tweede bedrijf hielden beide heren gelijke tred en werden de rally's wat langer. Benneteau begon ook meer winners en minder unforced errors te slaan en drukte Goffin vaak verder weg van de baseline. Het sloeg Goffin wat uit zijn lood, want in zijn derde opslagspelletje liet onze landgenoot twee dubbele fouten na elkaar optekenen. Benneteau sloeg zo een kloofje tot 2-4. De 35-jarige Fransman gaf die voorpsrong niet meer uit handen. Sterker nog, het werd zelfs 2-6 in het nadeel van Goffin. Alles te herdoen.

Goffin knokt zich voorbij nummer 100 en treft nu Darcis-killer
Beeld afp

Een heel ander verhaal in set drie. Goffin werkte hard en vocht zich terug in de wedstrijd. Na twee opslagspelletjes, met telkens kortere rally's, langs beide zijden knokte de 26-jarige Belg zich naar een 3-1-voorsprong. Puur op karakter. Het betere tennis bleef in de tenniszak zitten. Bij vlagen liet de knokkende Goffin dan toch wat van zijn klasse zien, al kwam het er niet altijd helemaal uit. Hoe dan ook: de set ging met 6-4 naar Goffin.

Twitter bericht wordt geladen...

De vierde set kon niet beter beginnen voor de Belg. Goffin dwong meteen een dubbele break af, wat hem - net als in de eerste set - een droge 3-0-voorsprong opleverde. Benneteau was wat op het einde van zijn Latijn, maar puurde al zijn energie nog uit zijn lichaam. Verder dan de 6-2 in de vierde en laatste set kwam de veteraan echter niet. Goffin mag zich zo opmaken voor de tweede ronde tegen de Argentijnse Guido Pella. De man die Steve Darcis eerder vandaag wist te kloppen.

Goffin knokt zich voorbij nummer 100 en treft nu Darcis-killer
Beeld photo_news