Direct naar artikelinhoud
Stormweer Texas

"Onze ergste nachtmerrie is uitgekomen": politie vindt busje met zes dode familieleden na doortocht storm Harvey

"Onze ergste nachtmerrie is uitgekomen": politie vindt busje met zes dode familieleden na doortocht storm Harvey
Beeld Harris County

De politie van Harris County in Texas heeft vandaag een bestelwagen teruggevonden met daarin de lichamen van zes leden van eenzelfde familie. De twee grootouders, beiden tachtigers, en hun vier kleinkinderen, waren sinds zondag vermist toen in hun voertuig verrast werden door het snel stijgende water.

De tropische storm Harvey heeft nu al het leven gekost aan in totaal zeventien mensen.

Ed Gonzalez, sherrif van Harris County, bevestigde het trieste nieuws vanavond op Facebook en gaf later meer uitleg op een persconferentie. De bestelwagen verdween afgelopen zondag al onder het water. Enkel de bestuurder, een zoon van het koppel en een oom van de kinderen, kon nog op tijd uit het voertuig ontsnappen en zich aan een boom vasthouden. Hij werd door de hulpdiensten gered, maar die konden door het snel stijgende water het voertuig niet meer bereiken. De zes overblijvende inzittenden waren sindsdien als vermist opgegeven.

Pas vandaag slaagden reddingsdiensten met duikers er in het voertuig opnieuw te naderen. Reddingswerkers zagen op de voorbank de lichamen van de beide grootouders, een 81-jarige vrouw en haar 84-jarige echtgenoot. Pas toen het busje uiteindelijk uit het water kon worden getrokken vond de politie in de achterruimte van de bestelwagen de lichamen van de vier kleinkinderen van 16, 14, 8 en 6 jaar oud.

"Dit is bijzonder hard, we zijn er allemaal kapot van", vertelde Gonzalez nog aan de pers. "Onze ergste nachtmerrie is realiteit geworden."

Twitter bericht wordt geladen...