Krachtpatsers in Hof De Bist: veel belangstelling voor Calisthenics-toestel

In het voorjaar werden in het Hof de Bist alle sporttoestellen vernieuwd. Op vraag van twee sportieve kerels, Brent Vanhoutte en Thomas Huybrechts, werd een calisthenicstoestel of een urban fitness geïnstalleerd. Aan het begin van de zomervakantie werd de vernieuwde en nieuwe sportinstallatie in gebruik genomen. Op het einde van de vakantie maakt sportief Ekeren de balans op.

Marc Wouters

“Wij zijn bijzonder tevreden”, zegt Timmy Wené van Street Soldiers. Street Soldiers is een groep vrienden uit het Antwerpse die samen sporten in de parken. “Door samen te sporten en plezier te maken willen we de jongeren en anderen daarin betrekken.” Het calisthenicstoestel is een geslaagde aanwinst. “Het is de beste installatie in het Antwerpse”, zegt Timmy. Calisthenics is een verzamelnaam van alle oefeningen uitgevoerd met het lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur.

“Ook de nieuwe fit-o-meter doet het bijzonder goed. Sinds de herinrichting van het Hof De Bist wordt het park nog meer bezocht door wandelaars, sportclubs en individuele sporters”, weet districtsschepen voor sport Sabine Coene N-VA). De vraag om in het park ook aan freerunning te kunnen doen, wordt onderzocht. Freerunning is een sport waarbij het de bedoeling is om zo sierlijk mogelijk over obstakels te geraken en om van het ene obstakel naar het andere te springen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER