© ss

Eigenaars boren gaatje in schild van schildpad en hangen hem vast aan boom zodat ze op reis kunnen

In Duitsland mogen de eigenaars van een schildpad zich aan een klacht voor ernstige dierenmishandeling verwachten. Om op reis te kunnen vertrekken, hadden ze een gaatje geboord in het schild van hun huisdier om hem zo vast te hangen aan een boom.

nadb

Een toevallige passante zag het diertje zaterdag plots op z’n rug liggen in de tuin en belde meteen de brandweer op. Zij namen contact op met Arne Stenzel (50) en zijn vrouw Ute (48) van de dierenorganisatie ‘Ark 90’.

Toen zij ter plaatse kwamen, zagen ze meteen dat de schildpad al lange tijd geen toegang meer had gehad tot water. De koord waarmee hij was vastgemaakt, was ook volledig verstrengeld geraakt in de struiken.

“Ik was echt in shock”, zegt Arne. “Je kan een hond toch ook niet zomaar vastmaken aan een boom en op reis vertrekken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Samen met een dierenarts uit Dortmund slaagden ze erin het dier los te maken en naar een lokaal asiel te brengen. Daar werd de ring verwijderd en de wonde verzorgd. “Het dier moet echt gruwelijke pijn gehad hebben”, klinkt het. “Voor een schildpad staat dat schild gelijk aan een menselijke huid.”

Wanneer de eigenaars terugkomen, kunnen ze zich alvast verwachten aan een klacht voor ernstige dierenmishandeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER