De Robot breidt uit: nieuw gehaktrestaurant op de Blandijnberg

© DVH

Aan het einde van de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat, op een boogscheut van de Blandijnberg, opent Karen Van San (39) vrijdag haar eigen gehakt­restaurant. Maar eerst moest ze het gebouw ontdoen van haar, héél veel haar: het pand was daarvoor een kapsalon.

Magali Degrande

Karen Van San is al acht jaar bazin van café De Robot in het Bijlokehof, en niet van plan daar weg te gaan. “Ik hoop dat ik mezelf niet te veel in stukjes moet kappen, maar in theorie moet het mogelijk zijn om De Robot te combineren met mijn grote droom: een ­gehaktrestaurant.”

In De Robot werken ze met wekelijkse suggesties. Toen Van San zag hoe populair de suggestiemenu’s met gehakt waren, begon het idee voor een gehaktrestaurant te rijpen. “Gehakt is iets eenvoudigs, maar kan enorm lekker zijn. Ik wil dagelijks een drietal verschillende gerechten aanbieden en daarnaast de klant altijd de keuze laten tussen runds-, lams- en varkensgehakt of een vegetarische variant. Ik weet dat ik met mijn concept vooral vleeseters zal aantrekken, maar ik wil niemand uitsluiten.”

© DVH

Ook inzake het soort klanten moet iedereen welkom zijn, vindt Van San. “Ik zit midden tussen de studenten, dat is waar. Maar dat was met De Robot ook het geval. Toen zei iedereen: Dat wordt hier de uitvalsbasis van de KASK-studenten. En toch zijn we erin geslaagd om daar een evenwichtige mix van jong en oud aan te trekken. Dat willen we nu met Gekapt opnieuw doen. Dat gehakt een product is dat budgetvriendelijk is voor studenten, is alleen maar mooi meegenomen.”

Gimmick

“Als ik ergens complete vrijheid wou, was het wel in de inrichting”, zegt Van San, die net als de kok van Gekapt interieur studeerde aan Sint-Lucas. “We zitten in een pand dat voorheen een kapsalon was. Een leuke gimmick natuurlijk, maar dat speelde geen rol bij de keuze van onze naam: die hadden we al. Aanvankelijk overwoog ik de kapstoelen te laten staan, maar ze zijn toch gesneuveld. Ik wou vooral een beenhouwerijgevoel creëren, zonder dat het te kil werd.”

“Hier in de studentenbuurt zie je al te vaak dat het allemaal niet zo nauw steekt inzake interieur. Maar voor mij moet het plaatje kloppen, tot in de details. We hebben er echt hard aan gewerkt. Ongelofelijk trouwens hoeveel haar we tijdens de verbouwingen hebben gevonden in kieren en spleetjes.”

Gekapt opent vrijdag met een drink, gehakthapjes en misschien een dj. “Daarna nemen we een week rust en vanaf 11 september vliegen we er echt in.”

INFO

Gekapt, Sint-Pietersnieuwstraat 222. Feestelijke opening op 1 september vanaf 17 uur. Open vanaf 11 september, maandag t.e.m. vrijdag, 's middags en 's avonds. Facebook: ‘Gekapt’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen