Moeders trekken aan alarmbel: “mensen komen hier hun auto testen”

© sbr

De bewoners van het Kapelleveld hopen dat de gemeente iets doet tegen de snelheidsduivels in hun wijk. Met een petitie willen ze hun bezorgdheid uiten. “Wij willen een zone dertig voor onze kinderen.”

Bert Feys

De wijk Kapelleveld, vlakbij het centrum van Dadizele, telt een honderdtal huizen. Binnenkort komen er daar nog nieuwe woningen bij. De wijk is eigenlijk enkel toegankelijk via de Beselarestraat, maar toch maken de bewoners zich zorgen over de verkeersveiligheid.

Hardrijders intomen

De wijk wordt immers wel eens gebruikt om flink op te trekken. “Er komen hier vaak auto’s die hier eigenlijk niets te zoeken hebben. Die mensen moeten hier niet eens zijn. Ze gebruiken onze wijk om eens te zien hoe goed hun auto nog werkt”, zeggen Kimberly Deleu en Kimberly Dupont.

Deleu en Dupont zijn beide mama van jonge kinderen. Ze wonen naast elkaar aan het begin van de wijk. Ze hopen vurig dat er iets gedaan wordt aan die snelheidsduivels. “Wij willen graag een zone dertig voor de ganse wijk. Verkeersremmers kunnen de hardrijders ook intomen.”

Zestig handtekeningen

De twee bleven niet bij de pakken zitten en plannen een bezoek aan het gemeentehuis. Deleu en Dupont stelden samen een petitie op en gingen de voorbije weken alle huizen langs. Ze verzamelden inmiddels een zestigtal handtekeningen van wijkbewoners. “Met die petitie gaan we naar het gemeentebestuur toe. Hopelijk kan er iets gedaan worden voor de veiligheid van onze kinderen.”

Geen voorstander

Schepen Pol Verhelle (Visie) is bereid om te luisteren naar de wijkbewoners. “Het is wel raar dat er daar zo snel gereden wordt, terwijl de wijk langs de andere kant geen uitgang heeft”, merkt hij op. Hij is ook geen voorstander van een zone 30 in de wijk. “Als we in het Kapelleveld een dergelijke maatregel invoeren, dan moeten we dat ook in andere wijken doen. Momenteel geldt er al een beperking van 50 kilometer per uur”, zegt de schepen. Zelf is hij eerder voorstander van verkeersremmende maatregelen aan het begin van de wijk. Ook gerichtere controles kunnen volgens de schepen een oplossing bieden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen