© vier

thumbnail: null
thumbnail: null

Dertig cakes in één aflevering ‘Bake Off’: wat gebeurt er met al dat gebak?

Dertig cakes werden er gisteren geserveerd in de eerste aflevering van ‘Bake OffVlaanderen’, het nieuwe programma met Wim Opbrouck op VIER. Dan rijst de vraag: wordt al dat gebak opgegeten, weggegeven of weggegooid?

tdl

Met tien kandidaten die elk een rolcake, een savarin (cake met siroop en slagroom, nvdr.) én een “verrassingscake’’ moesten klaarmaken, leverde de eerste aflevering van ‘Bake Off Vlaanderen’ wel heel veel cake op. De twee juryleden proefden uiteraard van elk exemplaar en ook de kandidaten namen graag een hapje van de concurrentie, maar dan nog blijft er veel gebak over.

Gebak weggeven mocht niet wegens de voedselveiligheid: heel wat baksels staan vrij lang uit de koelkast en onder lampen om zogenaamde “beautyshots” te maken, extra beelden die gebruikt worden om de aflevering kleur te geven. Af en toe belandde er wel een taart bij de buren van het Kasteel van Schoten, waar ‘Bake Off Vlaanderen’ in de tuin werd opgenomen. In die tuin was een ‘bakdorp’ gebouwd met tent, sanitair, afwasruimte, kantoor, refter, bezoekersruimte en technische kamer.

Het grootste deel van de baksels verdween in de magen van de mensen áchter de camera: de ploeg telde maar liefst 45 mensen. Elk lid van die ploeg had een vork met zijn of haar naam op, zodat er geen vorken zouden rondslingeren op de set.

Alle overschot van ingrediënten werd na de opnames meegegeven aan de kandidaten. Zo was de verspilling toch beperkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer