© kma

Windturbines komen er niet

De bestendige deputatie heeft donderdagvoormiddag de omgevingsvergunning voor twee windmolens aan Waterschap en Bisschoppenbos in Viersel/Massenhoven geweigerd.

Kristin Matthyssen

De aanvraag van W Kracht lokte massaal protest uit, omdat de molens dichtbij de dorpskernen van Massenhoven en Viersel zouden komen. Actiecomité Rust in Zandhoven, Massenhoven en Viersel organiseerde zelf een informatievergadering los van W Kracht, waaruit bleek dat veel mensen zich zorgen maakten over slagschaduw- en geluidshinder. Er werden 880 bezwaarschriften ingediend.

De gemeente stelde een gespecialiseerd advocatenbureau aan om de aanvraag te onderzoeken en adviseerde ook negatief.

"Begin augustus kwam de commissie omgevingsvergunning bij elkaar waarin zowel de aanvrager, allerlei betrokken instanties en het schepencollege gehoord werden", reageert burgemeester Luc Van Hove "Schepen Joris Geens trok samen met de door ons aangestelde advocaat alle registers open. Onze verwachtingen dat de deputatie deze negatieve adviezen zou volgen en de vergunning zou weigeren werden dus waarheid. Met deze beslissing werd het vele werk van onze bewoners en de inspanningen van het schepencollege en het door hen aangestelde advocatenkantoor gevalideerd", aldus de burgemeester. "Hopelijk gaat W-kracht niet in beroep en berusten ze in dit besluit. Ons bestuur is niet tegen groene energie, integendeel zelfs. De vele acties in het kader van het burgemeestersconvenant tonen dit aan. Alleen doken er in de aanloop van deze aanvraag toch vele negatieve neveneffecten op. Vandaar onze logische houding. Toekomstige aanvragen op ons grondgebied zullen wellicht volgen. Het schepencollege zal iedere aanvraag deskundig evalueren en passend naar waarde beoordelen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER