Bekend studentencafé Den Doedelzak failliet

Met het faillissement van café Den Doedelzak sluit opnieuw een authentiek studentencafé in de stad. Steeds meer studenten blijven weg uit de studentenkroegen, maar kiezen ervoor om (goedkopere) drank op eigen kot te nuttigen.

rvre

De Sudermanstraat, die jaren geleden met een de hulp van een stift tot ‘Supermanstraat’ werd omgedoopt, verliest met café Den Doedelzak een monument. Den Doedelzak was jarenlang het decor van heel wat evenementen van studentenclub Hermes. Toch wordt het moeilijker om van een studentenkroeg een winstgevende zaak te maken. De laatste jaren moesten de Antwerpse studenten afscheid nemen van cafés als onder meer Hill Diar, De Vettige Swa, Alma en Den Uil.

“Vier jaar lang was ik uitbater van Den Doedelzak en daarvoor kwam ik er ook al een vijftal jaar als lid van de studentenclub Hermes”, zegt ex-uitbater Matthias Mostmans. “De laatste jaren heb ik het studentenleven zien doodbloeden. Studenten blijven meer thuis en als ze op café gaan, zoeken ze eerst via sociale media waar ze het goedkoopst kunnen uitgaan die avond. De tijd dat dezelfde studenten in altijd dezelfde cafés verzamelden is al een tijdje voorbij. Volgens mij kunnen die kroegen enkel nog overleven als ze naast de studenten ook nog een ander publiek kunnen aantrekken. Den Doedelzak zal zeker niet het laatste studentencafé in moeilijkheden zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER