© Photo News

Ook olympisch kampioene Caster Semenya komt naar Memorial Van Damme

Caster Semenya, de Zuid-Afrikaanse die vorige week in Rio de Janeiro met de vingers in de neus olympische kampioene op de 800 meter werd, wil op de AG Insurance Memorial Van Damme over twee weken haar grenzen verleggen. Voor het eerst in de Diamond League zal Semenya starten op de 400 meter.

In Rio was er op de 800 meter geen kruid gewassen tegen Semenya. De 25-jarige Zuid-Afrikaanse pakte met meer dan een seconde voorsprong het goud. Op de AG Insurance Memorial Van Damme op 9 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel kiest Semenya voor de 400 meter. Met een persoonlijk record van 50.74 op de baanronde is Semenya ook op die afstand wereldtop. Met een dergelijke chrono zou ze in Rio immers in de olympische finale gestaan hebben. Bovendien is Semenya regerend Afrikaans kampioen op de 400, 800, 1500 en 4x400 meter.

Caster Semenya is niet onomstreden. Ze blijkt drie keer zoveel lichaamseigen testosteron aan te maken als een doorsnee vrouw en ziet er tamelijk “mannelijk” uit (lees meer).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer