© Koen Nijsen

© Koen Nijsen

© Koen Nijsen

© Koen Nijsen

© Koen Nijsen

© Koen Nijsen

© Koen Nijsen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bocholtse jongeren op jeugdkamp in Duits Bocholt

Van zondag 30 juli tot vrijdag 4 augustus vond de Duitse partnerstad Bocholt een internationaal jeugdkamp plaats met jongeren uit Bocholt (B), Bocholt (D), Rossendale (GB), Akmene (Lt) en vier jonge vluchtelingen. In deze korte tijd staken ze een mini-toneelstuk in elkaar met de titel ‘Charlies Choice’, het verhaal van een 14-jarige jongen die in 1917 voor de keuze stond: ga ik werken in de textielfabriek of ga ik verder naar school. Onze Belgische deelnemers Free, Noa, Sien en Melissa vonden het een fantastische en verrijkende ervaring! Dit smaakt naar meer.

Koen Nijsen

Bij de aankomst in het Europa-Haus ontmoetten ze met hun vreemde ‘lotgenoten’ met wie ze een weekje zouden optrekken. Maar via de opdracht ‘maak een powerpointpresentatie over één van de andere landen’, leerden ze elkaar al snel beter kennen. Op maandag gingen ze eerst naar het stadhuis voor de ‘verplichte’ ontmoeting met burgemeester Nebelo van Duits Bocholt. Via een film over de stad en een aansluitend dorpsspel leerden ze allerlei leuke en interessante weetjes over de gastgemeente. In de namiddag kregen ze verdere teambuilding met een sportieve klimactiviteit en deathride!

’s Dinsdags gingen ze een eerste keer aan de slag met het toneelstuk. In het textielmuseum kregen ze een interessante uitleg over het leven in een textielfabriek van rond 1917 en zagen ze alle oude machines van die tijd. Dit vormde de basis voor de eerste info over het toneelstuk Charlies Choice. De rollen werden verdeeld en ze hadden de keuze tussen een rol op het podium of een rol achter de schermen. De dagen daarna waren een aaneenschakeling van oefenen en repeteren, maar natuurlijk kregen de jongeren ook ruim de tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen.

Donderdag was de grote dag: na een laatste check-up van kleding en make-up voerden ze hun toneeltje op voor publiek. Spannend! Maar de opluchting was groot toen ze erna een oorverdovend applaus kregen: zowel voor de toneelspelers als de mensen die achter de schermen werkten. Het was een ongelofelijke ervaring! Daarna kregen ze nog een stukje taart en hadden ze de rest van de dag vrij! Intussen waren de jongeren hechte vrienden geworden.Het afscheid op vrijdag viel dan ook zwaar. In de voormiddag bezochten ze nog het stadhuis en een museum in het Nederlandse Aalten, maar daarna konden de remmen los op het afscheidsfeestje met muziek en snacks

Noa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer