© Shutterstock

Voor echte waaghalzen: hier kan je binnenkort vliegen zonder vleugels

Op het hoogste punt van de Jebel Jais in de Verenigde Arabische Emiraten kan je binnenkort aan den lijve ondervinden hoe het voelt om te vliegen als een vogel of een superheld. In december gaat daar de langste zip line ter wereld open en kan je dus naar beneden roetsjen aan een duizelingwekkende snelheid.

elvh

De zip line boven Jebel Jais-gebergte wordt bijna 3 kilometer lang. Dat is drie keer zo hoog als de hoogste wolkenkrabber in Dubai, schrijft The Independent. De lijn hangt bijna twee kilometer boven zeeniveau en je zou al snel snelheden halen van 80 km/uur.

Wat deze zip line nog uniek maakt is dat deelnemers met het gezicht naar beneden de afdaling maken en dat je zo dus echt het gevoel krijgt dat je door de lucht vliegt.

Deze zip line wil de langste ter wereld genoemd worden. Een record dat nu nog op naam staat van 'The Monster' in Toro Verde's Adventure Park in Puerto Rico. Deze is 2 kilometer lang.

"Het wordt een unieke belevenis", vertelt de CEO van Ras Al Khaimah Tourism Development Authority aan Independent. "Dichter bij een vliegervaring kan je als mens bijna niet raken".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer