© rr

Matthias Schoenaerts verhuist naar New York voor opnames van prestigieuze tv-serie

“Een droom die uitkomt”, schreef Matthias Schoenaerts bij een foto met Hollywood-legende Robert De Niro. Die foto zette de geruchtenmolen echter meteen in gang: Wat bracht Schoenaerts bij De Niro? Het antwoord op die vraag bleef lang onbevestigd, maar actrice Julianne Moore wist nu klaarheid te scheppen.

nkdr

Nadat Schoenaerts met enkele foto’s iedereen benieuwd maakte naar zijn toekomstige ondernemingen, bevestigde hij relatief snel dat er een samenwerking met De Niro zat aan te komen. Aan De Morgen vertelde Schoenaerts vorige week dat hij één van de drie hoofdrollen op zich zal nemen in een nieuwe reeks, naast Robert De Niro en Julianne Moore.

Die laatste zou, opnieuw aan De Morgen, verteld hebben dat het gaat om een voorlopig nog titelloze reeks die topregisseur David O. Russell zal maken voor het streamingplatform van internetgigant Amazon.

De opnames van de nieuwe reeks zullen beginnen in januari 2018 en Schoenaerts zal er zeven maanden voor naar New York verhuizen. Met een ster als Robert De Niro aan boord mag het niet verbazen dat het om een reeks zal gaan die zich zal afspelen in het maffia-milieu.

Amazon had heel wat geld veil voor de serie. Het betaalde naar verluidt maar liefst 160 miljoen dollar voor twee seizoenen van acht afleveringen. Wie dacht dat het de internetgigant niet menens was in de strijd met Netflix, ziet zijn ongelijk nu wel bewezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER