Sporters maken een stort van looppiste Sportkot

© Instagram Yentl Vandenberghe

Onbegrip ten top, nadat sportster Yentl Vandenberghe maandagochtend een foto op Instagram deelde waarop zichtbaar is dat ze vier vuilniszakken vulde met afval van de piste aan het sportkot in Leuven. “Het afval van één groep sporters die het zondag wel heel bont maakte”, klinkt het bij de KU Leuven.

Hannelore Smitz

Yentl was zondagavond zo kwaad over de massa afval op de piste, dat ze het heft maar in eigen handen nam. Maandagochtend keerde ze terug, en haalde al het afval van de piste. Flesjes, schoenen, prijskaartjes, snoeppapiertjes, alles ging de zak in.

“Zo ver had het natuurlijk niet mogen komen”, klinkt het bij de KU Leuven. “De piste wordt iedere dag opgekuist, behalve op zondag. Er is dit weekend een groep komen sporten die het veel te bont heeft gemaakt, met de berg afval tot gevolg. Toen de kuisdiensten maandag ter plaatse kwamen was echter alles alweer verdwenen. Yentl moet wel heel vroeg gepasseerd zijn.”

Een prachtig werk van Yentl dus, dat getuigt van veel inzet en liefde voor de looppiste. Vanuit het Sportkot komt intussen de mededeling dat de groep sporters die verantwoordelijk was voor de rommel, daarop aangesproken zal worden. “Dit mag zeker niet nog eens gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen