© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Politieman gewond bij achtervolging

Een politieman van de politiezone Minos is zaterdagmiddag lichtgewond geraakt bij een achtervolging van Wommelgem naar Viersel.

sare

Alles begon toen een patrouille een verdacht voertuig wilde controleren op de Autolei in Wommelgem. De bestuurder duwde het gaspedaal in en vluchtte weg. Hij reed de E313 op en vluchtte in de richting van Hasselt.

De politie had de achtervolging ingezet en zag hoe de verdachte auto de snelweg afreed in Massenhoven. Even verderop liep het mis. “De vluchtende bestuurder heeft met zijn auto een politiewagen opzij geramd”, zegt Sven Verbaenen van de politie Minos. “Daardoor kwam onze collega in botsing met een tegenligger. Geen frontale aanrijding, eerder een ‘schampschot’.”

De politieman, een hondenbegeleider, raakte bij de aanrijding lichtgewond, zijn hond bleef ongedeerd. De vluchtende chauffeur zette zijn vlucht even verderop te voet verder. Na een zoekactie door de politie kon een verdachte opgepakt worden.

“Die beweert dat hij niet met de auto reed”, aldus Verbaenen. Verder onderzoek zal duidelijk moeten maken of hij de vluchtende chauffeur was en waarom hij op de vlucht sloeg. De auto van de man werd getakeld met het oog op het verdere onderzoek, er zullen onder meer sporen gezocht worden die duidelijk moeten maken of de verdachte met de auto reed.

Het politievoertuig dat bij de aanrijding betrokken was, is de oudste auto uit het wagenpark van de politiezone Minos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER