Lege speelstraten doen frustraties hoog oplopen

© if

Tientallen Leuvense wijken hebben deze zomer weer een speelstraat georganiseerd. Maar wat eigenlijk moet zorgen voor een gezellige buurt, was dit weekend de bron van verschillende bijzonder hevige discussies op Facebook.

HANNELORE SMITZ

Iedere straat in Leuven kan een aanvraag indienen om tot maximum tien dagen per jaar een speelstraat te organiseren. Door de auto overdag te bannen uit die ‘speelstraten’, wil het stadsbestuur de straat terug geven aan de kinderen en ouders. Zo kunnen de kinderen op straat spelen, de ouders een stoel buiten zetten en gezellig met de buren kletsen. Sommige straten organiseren zelfs een heel feest. De speelstraten zijn een succes in Leuven en ieder jaar worden er meer aanvragen ingediend. Maar er is ook kritiek.

Al de hele zomer lang passeert er op sociale media af en toe wel eens een foto van een straat die afgezet is met nadarhekken als zogeheten ‘speelstraat’, maar waar geen kat te zien is op straat. Dit weekend regende het, waardoor veel speelstraten niet gebruikt werden. Daarop liepen de discussies in de Facebookgroep ‘Ge zijt van Kessel-Lo als ge...’ helemaal uit de hand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen