Direct naar artikelinhoud
Update

Westerlo en OHL in evenwicht na dolle beginfase, Cercle Brugge verslaat Lierse met 2-0

Benji De Ceulaer (links) scoorde de openingsgoal in een dolle beginfase.Beeld belga

Westerlo en Oud-Heverlee Leuven hebben op de vierde speeldag in de heenronde van de Proximus League (1B) de punten gedeeld. De wedstrijd in 't Kuipje eindigde op 2-2. Cercle Brugge ging op zijn beurt met 2-0 winnen van Lierse.

Westerlo - OHL: 2-2

De eindstand stond na exact zeventien minuten al op het bord. Benji De Ceulaer (3') zette 'Westel' op 1-0, Thomas Azevedo (11') prikte de gelijkmaker tegen de netten. Jens Naessens (15') bezorgde Westerlo een nieuwe voorsprong, al stond ook die slechts korte tijd op het scorebord. Tony Watt (17') bracht OHL op gelijke hoogte. Er vielen nadien geen goals meer, ook niet meer na rood in de slotfase voor Maxime Annys (Westerlo) en David Hubert (OHL).

Beeld belga

Cercle Brugge - Lierse: 2-0

Bij de rust was het 1-0, dankzij een penaltydoelpunt van Gianni Bruno in de 41e minuut. Jordy Gaspar legde vier minuten voor tijd de eindstand vast. Beide teams beëindigden de wedstrijd met tien. Bij Lierse moest Issahaku Yakubu in de 49e minuut met een tweede geel naar de kant, bij Cercle werd Jeremy Taravel op het uur met rechtstreeks rood uitgesloten.

In de stand is Cercle met negen punten tweede, op één punt van Beerschot-Wilrijk, dat vrijdag met 0-4 ging winnen in Roeselare. Lierse is met drie punten zesde.

Zondagnamiddag sluiten Tubeke en Union Sint-Gillis de speeldag af.