© Simon Mouton

Fitnesser vermoord voor kilo’s cannabis

Het gerecht heeft twee nieuwe verdachten van de “bende van Dadizele” aangehouden voor de moord op de Antwerpse fitnesser Elias Keegan. Net als de andere gearresteerden ontkennen ze ook maar iets met de schietpartij in Dadizele te maken te hebben. Toch wijst alles erop dat Keegan werd vermoord na een mislukte deal van kilo’s cannabis.

mkm, gsd, thv, cds, mmr

Afgelopen weekend hebben rechercheurs twee nieuwe verdachten opgepakt die volgens het gerecht aanwezig waren bij de dodelijke schietpartij op Elias Keegan.

De nieuwe verdachten zijn Leander W. (19) en zijn vriend Tom K. (26), beiden uit Moorslede. Speurders kwamen bij die laatste uit door telefonieverkeer en een belastende getuigenis bij de politie van zijn ex-vriendinnetje.

Tom K., die pal naast een politiekantoor woont, werd zaterdagnacht ingerekend op de kermis in zijn dorp. De jongeman werd vorig jaar nog veroordeeld voor een cannabisplantage. Hij is de beste vriend van de al aangehouden Sven V. (23) uit Menen, die als een van de spilfiguren van de uit de hand gelopen drugsdeal wordt beschouwd.

© gsd

Plantage ontdekt

Volgens de entourage van Sven V. houdt de jonge veiligheidsagent, die graag pronkt met een dure BMW of Mercedes, zich al langer met drugs bezig. Het gerecht is ervan overtuigd dat hij een grote rol heeft gespeeld bij de verkoop van heel wat kilo’s cannabis aan Antwerpenaar Elias Keegan en zijn twee fitnessmakkers Maxime K (23) en Ilias S. (20).

Toeval of niet: in de nasleep van zijn arrestatie vorige vrijdag heeft de politie in Menen – niet ver van de woning van Sven V. – een cannabisplantage ontmanteld. Volgens onze informatie zou de woning gehuurd worden door een Dadizeelse vriend van Sven V. Die jongeman zou ondertussen ook opgepakt zijn.

Het onderzoek naar de bizarre moord draait nog steeds op volle toeren. Het Ieperse parket is ervan overtuigd dat de zes aangehouden verdachten vorige week maandag allemaal in Dadizele aanwezig waren. Vrijwel alle betrokkenen blijven dat echter met klem ontkennen. Alleen Sven V. beroept zich voorlopig nog op zijn zwijgrecht.

Zijn broer, Steven V., die aanvankelijk als schutter werd beschouwd, mocht zondag de gevangenis verlaten. Hem wordt wellicht niets meer ten laste gelegd. Zijn aanhouding kwam er vermoedelijk na een foute persoonsaanduiding. Volgens de Antwerpse verdachten sprak Sven V. tijdens de drugdeal geregeld over “bro”, Engels voor “broer”. Vandaar dat zijn broer Steven V. in het vizier kwam. Maar na een confrontatie bleek dat ze de foute persoon hadden aangeduid. Achteraf is gebleken dat wellicht Tom K. de persoon was die Sven G. vergezelde. Of hij ook de schutter was, zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen. De raadkamer beslist vandaag of vier van de zes verdachten langer in de cel moeten blijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER