Meubels proberen zonder te kopen? Met de nieuwe app van Ikea kan het

Een woonkamer, slaapkamer of studentenkot inrichten is niet zo simpel als het lijkt. Om ons daarbij te helpen, komt de Zweedse meubelgigant Ikea op de proppen met een nieuwe app waarbij je meubels kan proberen zonder dat je ze moet kopen.

lla

Past het tapijt wel bij de nieuwe bank? Is de zetel niet te groot? Het zijn vragen die door je hoofd spoken als je nieuwe meubels wil kopen. Om het beslissingsproces wat makkelijker te maken, heeft Ikea een nieuwe app ontwikkeld: de Ikea Place. De applicatie maakt voornamelijk gebruik van augmented reality, een techniek die beelden of voorwerpen kan toevoegen aan de werkelijkheid.

Hoe werkt het? Open de app en maak een foto van de kamer die je wil inrichten. Neem de volledige catalogus van Ikea door tot je jouw favoriete tafel of stoel gevonden hebt. Sleep het meubelstuk op jouw foto en met één simpele klik op het scherm verschijnt de stoel op de juiste plaats.

Addertje onder het gras

Wie al ongeduldig door de App Store aan het scrollen was, is eraan voor de moeite. Ikea Place werkt enkel en alleen bij iOS 11, de eerstvolgende update van Apple. Mensen met oudere Iphone, iPad of andere smartphone kunnen geen gebruikmaken van de app die begin oktober op de markt komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer