Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Antwerpse band in nieuwe clip van Danzig

Rocklegende Danzig - bekend van nummers als 'Dirty Black Summer' en 'Mother' - heeft een nieuwe single uit. In de clip van 'Last Ride' duikt een shirt van de Antwerpse band Bliksem op.

TDS

Het is gitarist Tommy Victor die het shirt draagt. "We hebben hem ontmoet op een show van zijn band Prong in Nederland", legt Toon Huet uit. "We hebben hem toen een shirt cadeau gedaan. En nu duikt het plots op in een clip van Danzig."

Een postume eer voor het Antwerpse Bliksem, want de band hield er enkele maanden geleden mee op.

'Last Ride' staat op danzigs nieuwe plaat 'Black Laden Crown'. Die is beter dan zijn vorige worp 'Skeletons' (2015). Niet dat dat hoeft te verbazen: Glenn Danzig en co coverden op dat album de ene na de andere klassieker – van Elvis over The Everly Brothers tot Black Sabbath – regelrecht de vernieling in. Bovendien klonk die plaat alsof ze in een natte kartonnen doos was opgenomen.

'Black Laden Crown' bevat negen nieuwe Danzig-nummers. De hoogdagen van de eerste vier albums liggen intussen al meer dan twintig jaar achter ons, maar muzikaal kunnen de songs op deze nieuwe plaat er nog mee door. Ze klinken zoals we ze van Danzig verwachten: bluesy, midtempo, riff-geöriënteerd. Helaas is het Jerommeke van de harde muziek vocaal nog maar een schim van zichzelf. Van zodra Glenn Danzigs stem erbij komt, is het dan ook om zeep. Bovendien klinkt de plaat verschrikkelijk. De natte kartonnen doos van twee jaar geleden is nog eens bovengehaald voor de opnames en de mix lijkt door een driejarige uitgevoerd. En zo blijven we opnieuw met een kater achter. Jammer, want in dit songmateriaal zat meer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER