© AFP

Daarom deed Donald Trump mee in ‘Sex and the City’

Voordat Donald Trump de titel van ‘president van Amerika’ mocht dragen, was hij een gekend realityster. Maar dat niet alleen, de miljardair verscheen ook in fictie. Zo is hij enkele seconden te zien onder andere tv-reeks ‘Sex and The City’ en de bekende kerstklassieker ‘Home Alone 2’. Acteur Matt Damon vertelt nu waarom hij dat deed.

mrra

Het personage van Kevin McCallister had nooit een voet in de grote zaal van het Plaza Hotel kunnen zetten als hij Trump niet was tegengekomen. Hij had het ook niet gemogen, zo vertelt Matt Damon. “Als je opnames wil maken in één van Trumps gebouwen, dan moet je ook een gastrol in je script schrijven voor Donald Trump zelf”, zegt de acteur tegen The Hollywood Reporter.

“Zolang je hem maar filmde”

Ook in dramafilm ‘Scent of a Woman’ passeert hij even. Tijdverspilling, zo zegt Damon. “De crew verliest zo heel veel tijd aan een scène die pure onzin is voor het verhaal. Het enige wat je destijds zag was Donald Trump die binnenwandelt en Al Pacino die ‘Hallo, meneer Trump’ moet zeggen”, aldus Damon. “Dat was ook één van zijn vragen meestal, om hem bij naam te noemen.”

Uiteindelijk hebben ze de scène met Trump er gewoon uitgegooid, zo bevestigde ook acteur Chris O’Donnell al eerder. “Zolang hij mee bij de opnames was en voor de camera mocht verschijnen, kon je dat gemakkelijk doen”, aldus Damon.

Talloze figuraties

Omdat zijn gebouwen prachtige locaties waren voor verschillende films en series, kon Trump de regel dus geregeld toepassen. Daarom is hij te zien in onder andere in The Associate, Eddie, Two Weeks Notice, Spin City, The Nanny en Sex and the City.

Benieuwd naar alle scènes waarin de Amerikaanse president meespeelde, dan kan je hier even het overzicht bekijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer