EK hockey voor junioren - Belgische hockeyjongens moeten vrede nemen met zilver

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ook op het EK hockey voor junioren in het Spaanse Valencia slagen de Belgen er voorlopig niet in het goud af te snoepen van Nederland. In de finale verloren de Belgische hockeyjongens zondag na shoot-outs met 5-3 van Oranje. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 (rust 1-1). België, de vicewereldkampioen van 2016, wiste twee keer een Nederlandse voorsprong uit. Dankzij een late goal van Gregory Stockbroekx, de neef van Red Lion Emmanuel Stockbroekx, konden de Belgen shoot-outs uit de brand slepen. Daarin toonde Nederland zich oppermachtig. De ingebrachte doelman Benjamin Pierre werd vijf keer op rij in de luren gelegd, twee missers deden de jonge Dragons de das om.

Duitsland won het brons zonder te moeten spelen. De Spaanse jongens werden geveld door een voedselvergiftiging en gaven op.

Ook de finale bij de meisjes, die om 20u00 op gang gefloten werd, is een "Duel der Lage Landen" tussen België en Nederland. In augustus al speelden ook de Red Lions en de Red Panthers de EK-finale in Amsterdam, beide ploegen moesten hun meerdere erkennen in Nederland.

.

bron: Belga