© AP

Japan verplettert tegenstand ook in landentoernooi op WK judo

Onder het oog van IOC-voorzitter Thomas Bach heeft Japan zondag op het wereldkampioenschap judo goud in de landencompetitie veroverd. Het versloeg in de finale Brazilië met een alleszeggende 6-0.

Nadat Japan zich in het individuele toernooi andermaal al superieur had getoond met liefst zeven van de veertien te verdienen wereldtitels, toonde het zich ook op de slotdag van het WK onklopbaar in de finale van het landentoernooi.

Vicewereldkampioene Tsukasa Yoshida (-57 kg) versloeg eerst de Braziliaanse olympisch kampioene van Rio, Rafaele Silva met ippon. Daarvoor moest ze na bijna drie minuten in de extra tijd wel twee keer aanleggen voor een houdgreep. Vervolgens won wereldkampioen bij de -73 kg, Soichi Hashimoto, met waza-ari van Marcelo Contini, waarna wereldkampioene bij de -70 kg, Chizuru Arai, dankzij een tweede strafpunt in de extra tijd voor haar tegenstreefster Maria Portela, de 3-0 op het scorebord bracht.

Kenta Nagasawa (-90 kg) bracht voor Japan de zekerheid over de wereldtitel per ploeg door Victor Penalber een minuut voor tijd een derde strafpunt en de daaraan verbonden uitsluiting aan te smeren. Vicewereldkampoene bij de +78 kg Sarah Asahina maakte Maria Suelen Altheman een minuut voor tijd af met een houdgreep en Takeshi Ojitani zette de kers op de taart met een winnende waza-ari tegen vicewereldkampioen Rafael Silva. .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer