Uit de hand gelopen schouwbrand richt ernstige schade aan

© wjn

Een uit de hand gelopen schouwbrand heeft zaterdagavond heel wat schade aangericht in een woning in Griet bij het Oost-Vlaamse Erpe-Mere.

wjn

De eigenaar van het huis had in de late namiddag de kachel aangestoken. Rond 18.30 uur begonnen de rookmelders plots te loeien. Een brandhaard in de schouwpijp bleek de boosdoener. Een deel van de woning had zich al gevuld met rook. De man verwittigde de hulpdiensten en bracht zichzelf en zijn kinderen in veiligheid.

De brandweer van Herzele was als eerste ter plaatse en startte de bluswerken. De brandweermannen van Aalst volgden in het zog. Het vuur had zich op dat moment al verspreid.

“Gelukkig hadden de rookmelders de eigenaar op tijd verwittigd. De vlammen hadden op de eerste verdieping de houten balken van het dak bereikt en ook het houtwerk in het plafond tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping was aan het smeulen. Wij hebben dakpannen moeten wegnemen en een deel van de vloer en het plafond moeten wegzagen om de brand volledig te kunnen blussen. Of het huis tijdelijk onbewoonbaar is, kan ik nog niet zeggen. Mogelijk is alleen de slaapkamer, waar de schade het grootst is, niet meer bewoonbaar”, aldus de brandweerofficier van dienst.

In de rest van het huis was vooral rookschade, geurhinder en waterschade van de bluswerken. De woning moest geventileerd worden. Niemand raakte gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen