© CNN/The Corporate Hospital

Indiër verslaafd aan messen eten

In twee maanden tijd slikte een Indiase man maar liefst 40 messen in. “Ik hield van de smaak en was verslaafd, net zoals mensen verslaafd zijn aan alcohol”, vertelde de 42-jarige politieagent na zijn operatie.

neac

Afgelopen week ging de man onder het mes. De chirurg viel stijl achterover toen hij zag hoeveel messen zijn patiënt had ingeslikt. “In de 20 jaar dat ik als dokter werk, heb ik dit nog nooit gezien. We waren zo nerveus... door een klein foutje zou hij kunnen sterven”, vertelt de dokter.

Vijf uur duurde de operatie uiteindelijk. De chirurgen vonden ook opvouwbare messen, die uitgevouwen tot 18 centimeter lang waren. “De patiënt heeft de messen opgevouwen en niet opgevouwen doorgeslikt. Sommige mensen waren al kapot en begonnen te roesten”, aldus de chirurg.

“Probeer spinazie”

Waarom de man messen begon te eten, is een raadsel. “Ik hou van de smaak en was verslaafd. Net zoals mensen verslaafd geraken aan alcohol”, zegt hij. Zijn dokters denken dat hij aan een zeldzame psychische aandoening leidt. Voordat hij binnenkort het ziekenhuis kan verlaten, zal hij eerst door psychologen gezond verklaard moeten worden.

De dokter gaf nog een goede raad mee aan de man. “We hebben tegen hem gezegd: als je ooit nog zin hebt in ijzer, probeer dan eens spinazie.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer