© Evi Dewachter

“Ik zou graag het hart van mijn broer nog eens horen kloppen”

Het is ondertussen meer dan een jaar geleden dat de broer van Evi Dewachter op 36-jarige leeftijd overleed. Zijn organen werden allemaal gedoneerd, inclusief zijn hart. Via een post op Facebook ging Evi op zoek naar de ontvanger van het hart van haar broer. Niet zozeer om de man of vrouw uit te horen, wel om simpelweg nog een laatste keer het hart van haar broer te horen kloppen.

nkdr

De West-Vlaamse Evi speelde al een tijdje met het idee om via Facebook op zoek te gaan naar de ontvanger van het hart van haar oudere broer Steven. Dat idee kreeg meer en meer vorm toen de Ieperse Josianne dankzij Facebook te weten kwam wat er gebeurd was met haar verboden jeugdliefde. Dus schreef Evi volgend aangrijpend bericht:

“Op 5 juni 2016 veranderde ons leven voorgoed. Mijn grote broer werd na een week voor altijd van ons afgenomen. De kleine troost die we hadden is dat alle organen konden worden afgestaan, ook zijn liefdevolle hart! Enkele maanden later werd ons meegedeeld dat alle organen met succes getransplanteerd werden.”

“Er gaat geen dag voorbij dat we er niet aan denken”

“Enkel zijn hart was nog in revalidatie. 1 jaar later denken we nog steeds wie zou zijn hart gekregen hebben. Is jou leven beter? Hoe voel jij je? Ben je een kind of een volwassen man of vrouw? De kans is vrij klein dat er die dag meerdere transplantaties waren daarom probeer ik even via deze weg....”

(lees hieronder verder)

“Kennen jullie mensen die op 5 juni 2016 opgeroepen werden voor een harttransplantatie in het ziekenhuis in Leuven, zou ik je graag vragen om even een privébericht te sturen en ons zeggen hoe het met je gaat. Er gaat geen dag voorbij dat we er niet aan denken.”

“We willen zijn hart nog een keer horen kloppen”

Hoewel ze vurig hoopt dat de ontvanger van het hart van haar broer contact opneemt, weet ze ook dat dat niet vanzelfsprekend is. “Het is zeker niet de bedoeling die persoon lastig te vallen”, vertelt ze aan onze redactie. “We zouden vooral zijn hart nog eens willen horen kloppen. Ik denk dat dat zeker voor mijn ouders, maar ook voor zijn kinderen een mooi moment kan zijn.”

Moest de persoon zich niet bekend willen maken, heeft Evi alvast één belangrijke boodschap voor hem of haar: “Maar lieve man, vrouw of kind moest je je niet bekend willen maken zijn we zeker niet boos maar willen we je toch even laten weten, je kreeg een gouden hart...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer