Personeel van Antwerpse Albert Heijn-winkel staakt: "Werkdruk is te hoog"

© Hollandse Hoogte

Er is maandagmiddag een staking uitgebroken bij de Albert Heijn-winkel op de Antwerpse Groenplaats. Volgens vakbond BBTK is de werkdruk voor het personeel in de winkel - een cruciale schakel in de fusie tussen de warenhuisketens Albert Heijn en Delhaize - te hoog en is er onvoldoende ondersteuning.

blg

De vestiging van Albert Heijn zou maandag normaliter om 12.00 uur opengaan, maar het personeel heeft beslist de deuren toe te houden.

“De werkdruk in de winkel is te hoog. Ook heeft het personeel te weinig ondersteuning van de leidinggevenden”, motiveert BBTK-secretaris Erik Dirkx de actie, die wordt bevestigd door Albert Heijn zelf.

Dirkx wijst ook op de aanhoudende onzekerheid over de winkel, een van de twee vestigingen die nog moet worden verkocht vooraleer de fusie tussen Albert Heijn en Delhaize in België mag plaatsvinden.

Vorige maand werd nog bericht dat de helft van het personeel van de vestiging op de Groenplaats ziek zou zijn, mede door de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de winkel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen