Direct naar artikelinhoud
Tv

Mysterieuze trailer van 'moderne' Game of Thrones blijkt stunt van Nederlandse tv-show

Mysterieuze trailer van 'moderne' Game of Thrones blijkt stunt van Nederlandse tv-show
Beeld ANP

Wat als Game of Thrones uit de middeleeuwse setting werd gehaald en zich in 2019 zou afspelen? Die vraag hield fans van de serie al sinds vrijdag bezig, na een mysterieuze trailer voor Westeros, the Series. Die blijkt echter een aankondiging te zijn van een nieuw seizoen van de Nederlandse tv-show Zondag met Lubach.

De trailer bevat duidelijk herkenbare thema's uit het immens populaire Game of Thrones, maar dan in een hedendaagse setting. Fans wilden dan ook meer weten: wie zit er achter deze trailer, komt deze reeks er echt, en wanneer dan? 

Het antwoord op deze vragen: de trailer is een creatie van het team achter Zondag met Lubach, een satirische nieuwstalkshow die al enkele jaren te zien is bij onze noorderburen. De stunt fungeert als aankondiging van het nieuwe seizoen, dat op 10 september van start gaat.

Het is niet de eerste keer dat een filmpje van Lubach en co. de wereld rondgaat. De video waarmee hij Nederland wilde voorstellen aan Amerikaans president Donald Trump zit inmiddels aan ruim 25 miljoen views.