© Shutterstock

Fans van de Italiaanse keuken krijgen eigen wijn- en pastapretpark

In de Italiaanse stad Bologna opent op 15 november Eataly World de deuren. Het pretpark dat volledig in het teken staat van de Italiaanse keuken, claimt wereldwijd de grootste in zijn soort te zijn. Je kunt er leren hoe parmigiano en pasta wordt gemaakt, maar natuurlijk vooral heel veel proeven van al dat lekkers.

frbs01

Het is de Italiaanse supermarktketen Eataly dat al in 2014 het idee lanceerde voor zijn eigenste wijn- en pastapretpark. Drie jaar later is het dan ook eindelijk zover, want op 15 november opent FICO Eataly World de deuren in de Noord-Italiaanse stad Bologna. Het werd voordien al tot het 'Disneyland voor foodies' gedoopt en lijkt dat ook echt te gaan waarmaken.

Het domein is liefst 100.000 vierkante meter groot en focust op de volledige voedingsketen, vanop het veld tot in de winkelrekken. Bovendien kun je er kennismaken met heel wat streekproducten en kun je ook zelf heel wat ontdekken in de multimediaruimtes. Maar bovenal kan er natuurlijk geproefd worden. Het domein telt meer dan 40 restaurants en meer dan 100 winkeltjes waar de producten worden gepresenteerd. Mangiare!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer