Opnieuw kampt deelnemer aan The Sky is the Limit met schulden. “Ze flaneert op tv met ons geld”

© mhs

Veerle Smet (37), de flamboyante tuin­architecte uit The Sky is The Limit, kijkt aan tegen een faillissement. Veertig schuldeisers claimen zo’n 380.000 euro aan achterstallige betalingen. “Ze flaneert op tv met ons geld.”

phu

“De Jani van de tuinen.” En ook: “Iemand met Hollywoodflair.” Zo omschrijft Veerle Smet (37) uit het Oost-Vlaamse Nieuwkerken, deelgemeente van Sint-Niklaas, zichzelf in het bekende programma op Vier. Bekend als zaakvoerster van Allé Lou, het bedrijf achter de peperdure tuinen met zwembaden en buitenhuizen die ze overal in Vlaanderen ontwerpt.

De blonde alleenstaande moeder met drie diploma’s gaat er prat op geen werf te bezoeken zonder hoge hakken. “Alles wat ik heb gerealiseerd, is mijn verdienste en het werk van bloed, zweet en tranen.” Meedoen aan het programma deed ze naar eigen zeggen om te kunnen tonen wat ze professioneel heeft verwezenlijkt. “Niet om te tonen wat er op mijn bank­rekening staat.”

En dat blijkt niet veel meer, leerde de Dendermondse rechtbank van koophandel gisteren. Smet moest er gisteren opnieuw verschijnen en blijkt te vechten tegen een faillissement. Sinds half juni krijgt ze bescherming tegen haar schuldeisers. Veertig personen, veelal aannemers, eisen nog geld van haar bedrijf. “Ze verkoopt overal show en doet zich voor als weldoenster. Helaas wel met ons geld”, zegt één van hen. Haar totale schuld: 380.000 euro. Welingelichte bronnen spreken van een onafwendbaar faillissement. Smet, na “matrassenkoning” Dave Wauwermans al de tweede figuur uit de reeks met schulden, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen