© WAS

Niels Van Zandweghe met tweede zege op rij naar halve finale op WK roeien

Niels Van Zandweghe heeft het dinsdag prima gedaan op het WK roeien voor beloften in Rotterdam. Om door te stoten tot de halve finale van skiff lichtgewicht voor roeiers jonger dan 23 moest de atleet uit de Brugse Trim- en Roeiclub zich bij de eerste drie roeien, een opdracht die hij met een tweede zege op rij vlekkeloos uitvoerde.

Van Zandweghe opende zijn WK met een puike zege in zijn voorwedstrijd, waarbij hij met 7:06.41 meteen ook de snelste tijd van de 27 lichte skiffeurs pakte. In zijn kwartfinale moest hij het opnemen tegen de Amerikaan Banfield (7:28.47), de Tunesiër Taieb (7:13.17), de Oostenrijker Zwoelfer (7:18.67), de Hongaar Furko (7:20.73) en de Portugees Susano (7:44.55). Die top drie halen zat er dus duidelijk in, maar de 20-jarige Bruggeling wou meer. Hij nestelde zich meteen op een tweede plaats op minder dan een halve seconde van Taieb. Halfweg vond de Bruggeling het welletjes en luidde zijn beslissende aanval in. Op 500m van het einde leidde hij al met anderhalve seconde. Die eerste plaats hield hij makkelijk vast ondanks de felsprintende Oostenrijker, die nog net op de meet de Tunesiër Taieb de tweede plaats ontfutselde. Deze drie skiffeurs plaatsten zich wel voor de halve finale, waarin woensdag voor de zes finaletickets wordt geroeid.

Niels Van Zandweghe zou uiteindelijk de vijfde snelste tijd laten noteren en dat biedt perspectieven voor die halve finalerace.

Uitslag mannen -23 lichtgewicht:

Skiff (24 skiffeurs, vier kwartfinaleraces, eerste drie plaatsen zich voor de halve finale):

Tweede kwartfinale:

1. Niels Van Zandweghe (BEL) 7:06:62

2. Jakob Zwoelfer (Oos) 7:07.94

3. Mohamed Taieb (Tun) 7:09.37

4. Kalman Furko (Hon) 7:10.36

5. Walter Banfield (VSt) 7:19.06

6. Tiago Susano (Por) 7:25.93

Van Zandweghe (Brugse TR) plaatst zich voor de halve finale

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer