© Photo News

Barça-fans ongerust over handtekening Messi onder nieuw contract, voorzitter schept duidelijkheid

Het nieuwe contract tot 2021 van Lionel Messi, in juli officieel bekendgemaakt door FC Barcelona, werd in juni door zijn vader en makelaar ondertekend. De Argentijnse superster zal dit “binnen de maand” ook zelf doen, zo heeft Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu verklaard in het Barcelonese dagblad Sport.

Messi, van wie het vorige contract zou aflopen in juni 2018, heeft nog steeds niet zijn handtekening gezet onder de nieuwe overeenkomst, wat tot ongerustheid leidde bij de Catalaanse supporters. Die zagen begin augustus al met Neymar een topspeler vertrekken naar Paris Saint-Germain en er wordt gevreesd dat ook hun absolute ster in één van de volgende transferperiode zal bezwijken voor het grote geld, zeker nu de Spaanse fiscus de Argentijn in het vizier heeft.

Drie contracten

“Alles is beslist en getekend”, verzekert Bartomeu in een interview met Sport. “Er zijn drie contracten. Één met de Stichting Messi, ondertekend door de voorzitter van de Stichting en de broer van de speler. Verder is er een contract over de beeldrechten, ondertekend door zijn vader als beheerder van de Stichting. Ook de arbeidsovereenkomst werd ondertekend door zijn vader. Enkel de formele handtekening ontbreekt nog. We zijn er gerust in.”

De dertigjarige Messi speelt al sinds 2000 in de Barcelonese clubkleuren en is er met 510 doelpunten in 587 wedstrijden topschutter aller tijden. De vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal won met de club acht landstitels en vier keer de Champions League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer