© Facebook IMG Worlds of Adventure

Dit wordt het grootste indoor pretpark ter wereld

In Dubai gaat op 31 augustus IMG Worlds of Adventure open. Met 140.000 vierkante meter oppervlakte is het meteen het grootste indoor pretpark ter wereld. Kostprijs: bijna 1 miljard euro

flb

In Dubai denken ze in termen van groot, groter, grootst en dus opent eind deze maand het grootste indoor pretpark er de deuren. Het gaat om IMG Worlds of Adventure en dat is ingedeeld in vier grote themaparken: de IMG-boulevard, een deel dat ingevuld wordt door Cartoon Network, eentje door Marvel en Lost Valley: dinosaur adventure zone. De indrukwekkende achtbanen lopen er dwars door het gebouw. Voorts telt het een cinemacomplex, heel wat winkeltjes en restaurants en in totaal 22 attracties.

Met het attractiepark wil Dubai ook in de warme zomermaanden toeristen naar de woestijnstaat lokken, want binnen wordt de temperatuur koel gehouden. Er wordt dan ook verwacht dat er 4,5 miljoen mensen IMG Worlds zullen bezoeken tijdens het eerste jaar.

En dat is niet het enige themapark dat op komst is. Tegen 2020 is ook Fox van plan er een pretpark te openen dat onder andere aan 'The Simpsons' en 'Ice Age' gewijd zal zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer