Val van piloot uit helikopter: onderzoek gaat in richting van zelfmoord

© La Défense

Het onderzoek naar de dodelijke val die een helikopterpiloot van het leger zondag in Amay (in de provincie Luik) maakte, gaat in de richting van zelfmoord, zo heeft het parket van Hoei dinsdag meegedeeld. De eerste vaststellingen van de wetsdokter sluiten een tussenkomst van een derde uit.

De militair viel uit de legerhelikopter tijdens een demonstratievlucht ter gelegenheid van een opendeurdag van het vierde geniebataljon in Amay. De copiloot kon het toestel veilig aan de grond zetten. Het lichaam van de piloot werd maandag na een grote zoekoperatie in de bossen van Neuville teruggevonden.

Het parket van Hoei liet weten dat “de eerste elementen van het onderzoek, onder meer de verhoren, het onderzoek van de helikopter en de beschikbare gegevens, maar ook de eerste vaststellingen van het laboratorium van de technische en wetenschappelijke politie en van de wetsdokter tot dusver niet op de tussenkomst van een derde wijzen”. Wel moet nog bijkomend onderzoek gedaan worden.

Defensie deelde mee dat het zijn “oprechte medeleven” aan de familie en collega’s van de piloot had overgemaakt.

Lees ook: Het mysterie rond gevallen helikopterpiloot wordt nog groter (+)

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen