© Helder Milissen

Gemeentelijke Academie voor muziek, theater en dans maakt notenleer aantrekkelijker voor jongeren

De Gemeentelijke Academie voor Muziek, Theater & Dans Maasmechelen gaat met de tijd mee. Zo kan je al onmiddellijk met een instrument beginnen vanaf het eerste jaar, in het verleden was dit pas vanaf het tweede jaar.

Helder Milissen

Ook schroeft de Academie voor de jongeren het aantal AMV-lesmomenten terug, dit met behoud van de lesinhoud. Zo hoeven de leerlingen nog maar eenmaal per week na schooltijd AMV (notenleer) te volgen in plaats van twee keer per week.

Voor de leerlingen van het eerste jaar betekent dit dat ze na schooltijd nog maar anderhalf uur AMV krijgen. Deze lessen kunnen ze dichtbij huis volgen in de wijkafdelingen, in diverse basisscholen van Maasmechelen. Het andere uur krijgen ze aangeboden tijdens schooltijd. Uitzondering hierop zijn de eerstejaars die in het gebouw van de Academie (Eisden) les volgen, zij moeten wel nog twee keer per week naar de Academie gaan voor notenleer.

Ben je dan ook een stoere jongen of coole meid die geïnteresseerd is om via zing- en spelplezier kennis te maken met muziek, aarzel dan niet en schrijf je in aan de Acedemie voor Muziek, Theater & Dans Maasmechelen.

Meer info op www.academiemaasmechelen.be of via het telefoonnr 089/76.97.77.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer