Twee verdachten schietpartij Dadizele opnieuw vrijgelaten

De twee Antwerpenaars die verdacht werden van de moord op fitnesser Elias Keegan (20) in Dadizele, zijn onder voorwaarden vrijgelaten. Dat meldt het West-Vlaams parket. Twee andere verdachten blijven aangehouden.

mtm

LEES OOK. Fitnesser vermoord voor kilo’s cannabis

Vier van de zes verdachten van de schietpartij in Dadizele begin vorige week moesten dinsdag voor de raadkamer komen. De twee Antwerpse verdachten worden vrijgelaten, twee andere blijven in de cel. Dat meldt de Ieperse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

In de nacht van 15 op 16 augustus werd rond 23.30 uur een 20-jarige man uit Antwerpen vermoord in de Geluwestraat in Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. Kort daarna werden twee verdachten uit Antwerpen ingerekend. Zij zijn vrienden van het slachtoffer. Volgens hun advocaten sloegen ze op de vlucht toen ze het wapen zagen. Eens ze zich veilig voelden, namen ze contact op met de politie.

I.S. (20) en M.K. (23) worden dinsdag in vrijheid gesteld door de Ieperse raadkamer. Ze moeten zich aan enkele drugsgerelateerde voorwaarden houden en krijgen ook een contactverbod opgelegd met de andere betrokkenen in het dossier.

Volgens het parket is het niet noodzakelijk dat zij verder aangehouden blijven in het kader van het onderzoek.

Later vorige week werden T.D. (26) uit Dadizele en S.V. (23) uit Menen gearresteerd en aangehouden. Ook zijn moesten voor de raadkamer komen, die hun aanhouding verlengt. Twee verdachten uit Moorslede die afgelopen weekend werden aangehouden, moeten vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Er zijn nog steeds onduidelijkheden in het dossier. Zo is het nog niet duidelijk van wie het alarmpistool is dat kort na de feiten werd teruggevonden. Niemand zou tot op heden bekentenissen hebben afgelegd.

De vier verdachten verschenen allemaal afzonderlijk voor de raadkamer, uit vrees voor rivaliteit tussen de verschillende partijen.

De twee Antwerpse vrienden Maxime K (23) en Ilias S. (20) zijn onder voorwaarden vrijgelaten: ze moeten zich wel aan enkele drugsgerelateerde voorwaarden houden en krijgen ook een contactverbod opgelegd met de andere betrokkenen in het dossier.

De twee andere verdachten die afgelopen weekend werden opgepakt - Leander W. (19) en Tom K. (26) uit Moorslede - blijven wel aangehouden. Zij verschijnen vrijdag voor de raadkamer, zo meldt het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen