© Marc Peeters

© Marc Peeters

© Marc Peeters

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Brandweer redt boomsnoeiers uit boom

De brandweer van Herentals heeft dinsdagmiddag twee medewerkers van de stedelijke groendienst gered die op een hoogte van zo'n acht meter vast zaten in een boom. De twee waren in de boom geklommen nadat hun hoogtewerker vuur had gevat.

Marc Peeters

Pal tegenover het politiekantoor aan de Molenvest waren medewerkers van de stad Herentals vanmiddag bezig met het rooien van bomen. Twee arbeiders bevonden zich in het mandje van een hoogtewerker toen de motor van de machine plots vuur vatte. Omdat de toestand boven gevaarlijk werd, besloten de werkmannen het mandje te verlaten en in de boom te klauteren.

Met de brandslang uit het politiecommissariaat slaagde de politie er ondertussen in de vlammen onder controle te krijgen. De brandweer kon zich meteen concentreren op het bevrijden van de twee werkmannen. Die operatie verliep snel en zonder problemen.

De twee werklieden werden meegenomen maar het politiegebouw om bij een kop koffie op adem te komen. Ze hadden allebei wat rook ingeademd maar bleven verder ongedeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER