© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

US OPEN. Ook Venus Williams schaart zich bij laatste vier, eerste halve finale bij mannen is een verrassing

De eerste halve finales op het US Open zijn gekend. Bij de mannen wordt die gespeeld tussen Carreno Busta en Anderson, twee spelers die nooit eerder een halve finale op een grandslamtoernooi speelden. Bij de vrouwen is de eerste (Amerikaanse) halve finale gekend: veterane Venus Williams neemt het daarin op tegen de jonge Sloane Stephens.

De Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-13) heeft zich dinsdag als eerste geplaatst voor de halve finales op het US Open bij mannen. In zijn kwartfinale nam het twaalfde reekshoofd in het Arthur Ashe Stadium in drie sets de maat van de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-33). Na net geen twee uur op het hardcourt in New York won de 26-jarige Carreno Busta met 6-4, 6-4 en 6-2 van de één jaar jongere Schwartzman.

© Photo News

Voor de Spanjaard is het met voorsprong zijn beste resultaat op een grandslamtoernooi. In de halve finales neemt Carreno Busta het op tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-32). Anderson versloeg in zijn kwartfinale thuisspeler Sam Querry (ATP 21) in vier sets met 7-6 (7/5), 6-7 (9/11), 6-3 en 7-6 (9/7).

© AP

Carreno Busta en Anderson speelden nooit eerder een halve finale op een grandslamtoernooi. In de onderlinge duels leidt Anderson met 2-0.

Sloane Stephens mag het nu opnemen tegen Venus Williams

De Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 83) heeft zich dan weer als eerste geplaatst voor de halve finales bij de vrouwen. De 24-jarige Stephens mepte na twee uur en 31 minuten in drie sets (6-3, 3-6 en 7-6 (7/4)) de 27-jarige Letse Anastasija Sevastova (WTA 17) naar huis.

© REUTERS

In de halve finales wacht voor Stephens een partij tegen haar landgenote Venus Williams (WTA 9). De 37-jarige Amerikaanse met 6-3, 3-6 en 7-6 (7/2) was te sterk voor de tien jaar jongere Tsjechische Petra Kvitová (WTA 14). De oudere zus van Serena staat zo voor de 23e keer in de halve finale van een grandslamtoernooi. In hun enige vorige onderlinge duel trok Stephens in 2015 op Roland Garros met 7-6 (7/5) en 6-1 aan het langste eind tegen Williams.

© Photo News

De kans bestaat nog dat alle halve finalisten uit de Verenigde Staten komen. Coco Vandeweghe (WTA 22) speelt in de kwartfinale tegen de als eerste geplaatste Karolina Pliskova uit Tsjechië en Madison Keys (WTA 16) strijdt tegen Kaia Kanepi (WTA 418) uit Estland om een plaats bij de laatste vier.

Het programma van vandaag/woensdag:

Vanaf 18u Belgische tijdKarolina Pliskova (Tsj/1) - Coco Vandeweghe (VSt/20)Rafael Nadal (Spa/1) - Andrey Rublev (Rus)Vanaf 1uMadison Keys (VSt/15) - Kaia Kanepi (Est)Roger Federer (Zwi/3) - Juan Martin del Potro (Arg/24)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer