© Facebook

Facebook viert “25 jaar verbinding”, maar wat vieren we nu?

Wie vandaag op Facebook surft ziet op zijn tijdlijn het bericht: “We vieren 25 jaar verbinding”. Er zijn dit jaar nog meerdere data dat we “25 jaar internet” vieren. Een overzichtje.

dst

“We vieren 25 jaar verbinding. Het is vandaag 25 jaar geleden dat het internet werd opengesteld voor de rest van de wereld. We danken Sir Tim Berners-Lee en andere internetpioniers dat ze het mogelijk hebben gemaakt de wereld open en verbonden te maken”, lezen we op Facebook.

In maart 2014 was het 25 jaar geleden dat Sir Tim Berners-Lee het protocol www uitvond. En afgelopen 6 augustus was het 25 jaar geleden dat de eerste publieke website online kwam.

Wat vieren we vandaag dan? 25 jaar geleden, op 23 augustus 1991, kon het grote publiek voor het eerst van het web gebruikmaken. Deze dag werd omgedoopt tot “Internaut Day”.

Eerste webbrowser

En er komen nog verjaardagen aan. Eind 2017 is het 25 jaar geleden dat de eerste populaire webbrowser werd ontwikkeld. In april 2018 is het 25 jaar geleden dat deze browser officieel werd uitgebracht.

De eerste echt populaire browser was NCSA Mosaic, een grafische browser die oorspronkelijk alleen werkte op het Unix-platform, maar al snel ook op Apple Macintosh en Windows. Versie 1.0 kwam uit in 1993. Een jaar later ontwikkelde Microsoft het bekende Microsoft Internet Explorer.

Hebt u vandaag geen tijd om te vieren, dan krijgt u dus nog wat kansen om dit te doen. Weet u trouwens nog wanneer u de eerste keer online bent gegaan?

Momenteel zijn er bijna 1,1 miljard websites en gebruiken 3,4 miljard mensen dagelijks het internet.

© IMAGEGLOBE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER