In deze 17 ton zware kolos kan je binnenkort smullen van ribbetjes

© jvdv

© jvdv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bijna zestig jaar nadat de laatste tram door Hamme reed, staat er weer één naast het vroegere stationsgebouw op het Koning Albertplein. Michel Strobbe liet een afgedankte tram overkomen uit Antwerpen om er een deel van zijn brasserie in onder te brengen.

Jan Van de Velde

Strobbe (46) en zijn Braziliaanse echtgenote Telma Sosa (28) openen eind september de brasserie Burger en Ribs in hun statig herenhuis op het beschermde plein van Daa Stoazze.

“Het wordt een voor de regio uniek eethuis, waar we enkel ribbetjes à volonté en kwalitatieve gourmetburgers van pure americain zullen serveren”, kondigt Strobbe aan.

“De burgers bieden we in zeven verschillende versies aan, met frietjes, garnituur en sauzen naar keuze. Natuurlijk wordt onze huisbereide Braziliaanse saus een specialiteit. Ik ben patissier en volgde recent een koksopleiding. Zeventien jaar lang runde ik Het Falinghuis. Parttime blijf ik actief in het kopen en verkopen van tweedehandsspullen.”

De bekende flamboyante Hammenaar maakt ook nu weer zijn naam en faam waar. Vanuit het depot van De Lijn in Hoboken liet hij een oude tram met een uitzonderlijk transport overkomen naar Hamme.

Ook feestjes mogelijk

“Onderweg hadden we heel wat bekijks”, vertelt chauffeur Steven Oeyen.

Ook op het Koning Albertplein volgden gisteren heel wat buren en passanten de spectaculaire takelwerken om de 17 ton wegende en 14 meter lange tram over de tuinomheining te tillen.

“Naast de brasserie op de gelijkvloerse verdieping van onze woning en op het terras zullen we ook onze specialiteiten serveren in de tram. Die krijgt langs de buitenkant een speciale look. Binnenin gebruiken we de originele banken, aangevuld met hoge tafels en zitkrukken. Het zal ook mogelijk zijn om de tram af te huren voor feestjes tot 26 personen. De Lijn had drie van deze oude trams te koop. Twee ervan verhuizen naar Plopsaland, maar de derde heb ik op de kop kunnen tikken. Deze tram uit de jaren zeventig geeft een unieke uitstraling aan onze zaak.”

De buurman, bakker Rudy Flecyn, kwam ook een kijkje nemen. “Het is een goed idee van onze buurman om opnieuw een tram naar Hamme te halen in de schaduw van zijn roots.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen