woensdag 6 september 2017 - As
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Het winkeltje zal drie dagen per week open zijn. “Wij willen geenszins de concurrentie aangaan met de supermarkten.” Geva

Vzw Arbeidskansen opent sociale kruidenier

“Goedkopere prijs voor wie het moeilijk heeft”

As

In het gebouw van vzw Arbeidskansen is sinds vandaag ook een kruidenierswinkeltje gehuisvest. ‘Poppy Fleur’ is de eerste supermarkt in As met dubbele prijzen. Naast het gewone tarief kunnen mensen die doorverwezen worden door het OCMW voeding, huishoud- en verzorgingsproducten aankopen aan een goedkoper tarief. De sociale kruidenier zal drie dagen per week open zijn.

In de gebouwen van de voormalige kolonie opende Poppy Fleur gisteren de deuren. Deze sociale kruidenier, zoals initiatiefnemer vzw Arbeidskansen het winkeltje noemt, hoopt de doelgroep die eerder al in aanmerking kwam voor de interne opleidingen en uitzendarbeid via de organisatie, voeding, huishoud- en verzorgingsproducten aan te bieden aan zeer interessante prijzen.

“Ons winkeltje zal drie dagen per week geopend zijn”, vertelt Alice Beliën van vzw Arbeidskansen. “Mensen die doorverwezen worden door het OCMW kunnen hier hun inkopen doen aan een sociaal tarief. Voor hun gelden de zogenaamde rode prijzen. Andere bezoekers, die bijvoorbeeld na een etentje in ons dorpsrestaurant hier ook hun inkopen willen doen, zijn natuurlijk welkom. Maar voor hun geldt de gewone prijs. Om een voorbeeld te geven : 4 rollen toiletpapier koop je hier aan 0,38 euro. De rode prijs van dit artikel is 0,26 euro. Een aanzienlijk verschil dus, al willen we geenszins de concurrentie aangaan met de bestaande supermarkten.”

Job

Bezoekers van Poppy Fleur krijgen tijdens hun bezoek een kop koffie aangeboden en kunnen in alle rust kennismaken met het assortiment van de winkel. “ We willen een ontmoetingsplaats zijn voor mensen die het door omstandigheden een beetje moeilijker hebben en luisteren naar wat hun noden zijn”, vervolgt Beliën. “Daarom staat er ook een ideeënbus om beter aan de vraag te kunnen voldoen. Daarnaast hopen we natuurlijk ook dat er tussen ons cliënteel geïnteresseerden zitten die bij onze organisatie een opleiding willen volgen of eventueel via ons uitzendkantoor aan een job willen geraken.”

Vier rollen toiletpapier koop je hier aan 0,38 euro. De rode prijs van dit artikel is 0,26 euro Alice BELIEN vzw Arbeidskansen

De sociale kruidenier, die uitgebaat wordt door medewerkers van vzw Arbeidskansen, zal op dinsdag en vrijdag geopend zijn van 10 uur tot 14 uur. Op woensdag kan je er terecht tussen 12 en 16 uur.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws