© JVDP

Vechtpartij op Kiel: gewapend met staven, messen en een hamer

Bij een grote vechtpartij op de Sint-Bernardsesteenweg in de wijk Kiel zijn woensdagavond verschillende personen gewond geraakt, één verkeert in levensgevaar. De politie werd opgeroepen voor een vechtpartij met een twintigtal betrokkenen.

SaRe, belga

Uiteindelijk vielen er volgens de lokale politie zes gewonden, van wie er één in levensgevaar verkeert. De zes zijn allemaal gearresteerd, net als minstens drie andere betrokkenen. De aanleiding en het precieze verloop van de feiten worden nog volop onderzocht.

“Alles lijkt begonnen te zijn met een vorm van verkeersagressie aan de Sint-Bernardsesteenweg ter hoogte van een winkel”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Een auto kon niet door en er is gescholden en gevloekt. De andere partij is verhaal gaan halen terwijl er nog versterking is opgebeld door de eerste.”

BB-gun

Bij dat eerste tumult zou onder meer een BB-gun getoond zijn, waarna al een kleine vechtpartij ontstond. Een van de betrokken partijen wilde daarop naar de politie stappen, maar werd aangevallen door een groepje personen die gewapend waren met onder meer staven, messen en een hamer. Tijdens dat gevecht vielen de meeste gewonden, waaronder minstens één persoon met steekwonden.

De politie kwam massaal ter plaatse en liet de straat afsluiten. De aangetroffen gewonden werden naar verschillende ziekenhuizen afgevoerd, maar ook gearresteerd. Verschillende van de betrokkenen zouden geen onbekenden zijn geweest voor politie en gerecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER