Waarom Bridget Jones veel slanker is in de nieuwe film

Vanaf 12 oktober speelt ‘Bridget Jones’s Baby’ in de Belgische bioscoopzalen en de Amerikaanse hoofdrolspeelster Renée Zellweger zal er slanker uitzien dan ooit. Volgens Zellweger zelf wilde ze gerust een paar kilo bijkomen, net zoals ze deed voor de eerste twee films, maar was het de regisseur die zei dat het deze keer niet hoefde.

vwh

Filmmaakster Sharon Maguire had er een heel goede reden voor, zo legde Zellweger uit in een interview met de Britse krant The Daily Telegraph. “Ze wil aantonen dat Bridget haar streefgewicht heeft bereikt, maar dat dat daarom niet betekent dat haar leven perfect is”, zei de actrice.

“Ik weet niet of dat een goede zet was. We willen allemaal wel iets veranderen aan ons lichaam om te voldoen aan het ideaalbeeld in ons hoofd, maar ik vind het net een leuk en herkenbaar idee dat we een leven lang naar iets streven zonder dat we het bereilken”, voegde de ster, die de laatste tijd veel kritiek krijgt omdat ze naar verluidt aan zichzelf liet sleutelen, eraan toe. Begin deze maand week schreef Zellweger nog in een open brief dat ze geen chirurgische ingrepen heeft ondergaan.

© EPA

Modesite Refinery 29 vindt het wel een goede zaak dat Bridget voor de derde prent geen vijftien kilo bijkwam zoals in de eerste twee films. “Vaak wordt gewichtsverlies gezien als een wondermiddel. Reclames die gewichtsverlies in beeld brengen, impliceren dat slanke mensen gelukkiger zijn. Zien dat een slanke Bridget nog steeds worstelt met dezelfde problemen, zou een meer realistische weergave kunnen geven van vrouwen en hun houding tegenover diëten”, staat er te lezen.

Bekijk hier de officiële trailer van de nieuwe ‘Bridget Jones’-film.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer