© *

Kersverse moeder: "Keizersnede is geen keuze voor de makkelijke weg"

De kersverse Amerikaanse moeder Raye Lee vindt het maar niets dat veel mensen van mening zijn dat een keizersnede ondergaan de makkelijke optie is als het om krijgen van kinderen gaat. Om die mening tegen te gaan, deelde ze op Facebook het verhaal van haar moeilijke bevalling en enkele ongemakkelijke foto's van hoe haar buik er nu uitziet als bewijs.

flb

Het Facebookbericht van Raye Lee uit Missouri werd op enkele dagen tijd al meer dan 10.000 keer gedeeld. Geen toeval want wat de vrouw moest ondergaan, overkomt heel wat moeders. Zo wordt ook in ons land een op de vijf kinderen via keizersnede geboren. Raye wil met haar verhaal aantonen dat ze daarmee allesbehalve voor de makkelijke weg heeft gekozen, zoals ze soms al eens te horen krijgt. In de eerste plaats was het geen keuze want na 38 uren bevallen was haar baby nog steeds niet geboren en begonnen ze voor het leven van het kindje te vrezen. Ten tweede was het allesbehalve makkelijk want een keizersnede blijft een zware chirurgische ingreep.

"Dit was het pijnlijkste dat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt", klinkt het in het bericht. "Ik behoor nu tot een stam van 'badass' vrouwen met een litteken dat bewijst dat een baby uit mij werd gesneden en dat ik nog leef om het door te vertellen. Een krijsende baby die uit een opening van 12 centimeter wordt gehaald en waarbij aan alle kanten wordt getrokken door de lagen vet, spieren en organen (die naast je op tafel worden gelegd om zo aan het kind te kunnen) heen, was een totaal andere ervaring dan ik dacht hoe de geboorte van mijn zoon zou zijn. Dit was allesbehalve een pretje en is het nog steeds niet."

"Je gebruikt die buikspieren voor letterlijk alles, zelfs om gewoon recht te zitten. Stel je voor dat je ze niet kunt gebruiken omdat ze letterlijk verscheurd zijn door de dokter en je moet wachten omdat het zeker meer dan zes weken duurt tot ze van nature weer aan elkaar groeien. Het is maar wanneer de verpleegster je probeert uit bed te tillen en je de pijn voelt dat je de ironie inziet van de zogezegde 'makkelijkste weg'."

Toch sluit ze af met een positieve noot. "Ik ben de sterkste vrouw die ik ken. Niet enkel voor mezelf, maar ook voor mijn mooie zoon en ik zou dit opnieuw doorstaan gewoon om zijn lachende gezichtje te kunnen zien."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer